Wereldoriëntatie

Er zijn in de leeromgeving veel wereldoriënterende onderwerpen te vinden. Zowel als lineaire lespakketten als ook in de videobibliotheek. Ook zijn de meest gebruikte methodes gekoppeld aan de filmfragmenten van Laat eens zien!

Themalessen

In de leeromgeving zijn veel lineaire lespakketten van Laat eens zien! te vinden. Themalessen voor groep 1 t/m 8 die onderwerpen behandelen uitgaande van de kerndoelen en het curriculum van het primair onderwijs.

In deze lessen nemen presentatoren de kinderen mee in verschillende werelden. Op een speelse, attractieve manier worden vele vormen van visuele media ingezet om tot begripsvorming en inzichten te komen. De lessen zijn voorzien van een groot aantal interactieve opdrachten met feedback.

Hoe werkt het?

Zoeken op trefwoord

De themalessen van Laat eens zien! zijn opgebouwd uit losse onderdelen. Met behulp daarvan is de database opgebouwd. Op dit moment telt deze videobibliotheek meer dan duizend filmfragmenten en animaties: gedidactiseerd videomateriaal waarbij het uitgangspunt het curriculum van het basisonderwijs is.

Hoe werkt het?

Koppeling aan de methodes

In dit hoofdstuk vindt u de meest gebruikte methodes van de grote uitgeverijen. Deze methodes zijn door ons gekoppeld aan de filmfragmenten voor de zaakvakken en voor rekenen; bladzijde nauwkeurig! Op dit moment telt deze videobibliotheek meer dan 1500 filmfragmenten en animaties.

Hoe werkt het?